Hirdetés
Hirdetés

Napjainkban már kevés olyan lánnyal és nővel találkozhatunk, akinek nincs műszempillája. A magas igények miatt egyre többen választják ezt a szakmát, szolgáltatást. Sokakban rengeteg kérdés merül fel a témával kapcsolatban, mi pedig, most válaszolunk a profi mestereknek feltett leggyakoribb kérdésekre.

Hirdetés
Hirdetés

Használható-e a szempillaspirál a szempilla meghosszabbításhoz?

Hirdetés
Hirdetés

Még szempillahosszabbítás után is szeretnéd hangsúlyosabbá tenni a pilláidat? A szakértők szerint a meghosszabbított szempilla is festhető, de számos dologra oda kell figyelni.

A szempillaspirál nem megfelelő használata vastaggá és természetellenessé teheti a pillákat.

Hirdetés
Hirdetés

A hagyományos szempillaspirálok tartalmazhatnak olyan olajokat, amelyek feloldják a ragasztót, így a műszempilla könnyen leesik. Ezért gondosan tanulmányozni kell a szempillaspirál összetételét és olyat választani, amely kifejezetten a szempilla meghosszabbítás után használható.

Ne válassz vízálló spirált, mert azok eltávolítására szintén olyan speciális termékekre van szükség, amelyek oldják a ragasztót. A szempillákat érdemes a közepüktől a végéig festeni, így nem a festék nem érintkezik a rögzítési vonallal.

Hirdetés
Hirdetés

Mi a legjobb módja a smink eltávolításának?

Mosd meg az arcod vízzel vagy vízbázisú lemosóval. Ez ugyan nem távolítja el a sminket olyan gyorsan, de biztosan nem oldja a ragasztót.

Hirdetés

Hogyan távolíthatom el a szempillákat?

Ha a mester nincs a közeledben, te is eltávolíthatod a műszempillát a következő módon:

Hirdetés

Olajjal próbáld feloldani a ragasztót! Vágd le a szempillákat az eredeti szempillád hosszára!

Kenj rá valamilyen zsíros vagy olajos krémet vagy vidd fel egy vattapamaccsal vagy fültisztító pálcikával!

Hirdetés

Hagyd rajta az utasításban megadott ideig, ami körülbelül 3-4 perc. Ezután csipesszel már könnyedén le tudod szedni, majd a szokásos módon megtisztíthatod a bőrt.

Meg kell vásárolnom a szempilla rögzítőt?

A mesterek igyekeznek eladni az ügyfeleknek a ragasztót, biztosítva őket arról, hogy így megnövelhetik a szempillák viselésének idejét. Természetesen, jutalékot kapnak az eladott kozmetikumok után.

A szempillák meghatározott ideig lehetnek fenn, hiszen kihullanak, emellett pedig a sok ragasztó használata nem egészséges. A fixáló szer a szempillák összetapadását eredményezheti, ez pedig látásproblémákhoz vezethet.

Károsíthatja-e a látásomat?

Egyesek szerint kockázatos a viselete, míg mások szerint nem károsítja a látást.

A vastag szempillák miatt azonban, a levegőnek köszönhetően a nyálkahártya gyorsan kiszáradhat, ez pedig kellemetlenséget okoz. A sok ragasztó pedig allergiás reakciókat válthat ki. Már az építés előtt tisztázni kell, milyen anyagokat tartalmaz, hisz már akkor előtérbe kerülhetnek ezek a kellemetlen tünetek.

A szempillán élő baktériumok, Staphylococcus aureus akkor is veszélyes, ha számuk a normál tartományban van.

Ha még soha nem volt műszempillád, akkor már az első pár napban gondosan figyeld meg a szem állapotát, és, ha negatív reakcióra gyanakszol, akkor fordulj szakemberhez.

Milyennek kell lennie a szempilla építő “szalonjának”?

Természetesen, egy ilyen hely nem lehet tele porral, gombával és egyéb fertőző baktériumokkal, nem lehet rendetlenség és az eszközöket is gondosan fertőtleníteni kell. Légkondicionáló berendezéssel is rendelkeznie kell, hogy mindig a kívánt hőmérséklet legyen az üzletben, valamint a ragasztónak is van egy saját hőmérsékleti feltétele, amelyet be kell tartani.

A párásító és a sterilizáló is elengedhetetlen eszköz, mindig a biztonság az első.

Mi okozhatja a szempilla kellemetlen viselését?

Időnként maga az ügyfél hibás abban, hogy szempillái gyorsan morzsolódni kezdenek.

Például a felépítés után az első órákban fürdött.

Nem figyelmeztette a mestert az allergiáiról, a vitaminok szedéséről vagy a vitaminhiányról.

Vagy csak hozzászokott, hogy ujjaival dörzsöli a szemét.

Lehullhatnak-e a szempillák a szakértő hibája miatt?

Minden ember követhet el hibákat, hisz senki nem tökéletes.

Ha a szempillák túl gyorsan morzsolódnak, akkor talán:

A szakember nem megfelelően kiválasztott vagy lejárt ragasztót használt.

Nem figyelt arra a tényre, hogy az eljárás során a szemét és a nedvesítő területet vizesen kezdett el használni.

A helytelen páratartalmat és hőmérsékletet állította be.

Milyen szavakkal figyelmeztesd a szakembert?

Ha a szempilla túl rövid, akkor sem ragaszthatja a bőrhöz, mert az elfogadhatatlan.

Ha a szempillák aszimmetrikusnak tűnnek számodra, de a szempilla építője biztosít róla, hogy lehetetlen elérni a szem természetes aszimmetriáját, akkor ne higgy neki, mert nem igaz.

Ha a szempillák gyorsan elkezdenek kihullani, az sem a te hibád, pedig ő nagy valószínűséggel ezt fogja állítani. Alvás közben sem lehet úgy odaszorítani a párnát az arcodhoz, hogy az kárt tegyen a szempilláidban.

Mikor a legelőnyösebb feliratkozni a szempilla meghosszabbításra?

A recessziós időszak általában őszi közepétől tél közepéig tart. Ilyenkor a szakemberek engedményekkel, kuponokkal igyekeznek magukhoz csalogatni az embereket.

A legkeresettebb időszak májustól szeptemberig tart. Ebben az időben az árak gyorsan emelkednek és az eljárásra való feliratkozás sem olyan egyszerű.

Forrás:erdekesportal.com