Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az ember társas lény. Szükségünk van az interakcióra, ugyanis az a támogatás, a szórakozás és a jólét része. Bár társasági lények vagyunk, sokunknak nehezére esik kapcsolatot létesíteni vagy beszélgetni másokkal. Pedig, ez elengedhetetlen ahhoz, hogy barátokat szerezzük és érvényesüljünk az életben. A jó hír az, hogy létezik néhány pszichológiai trükk, amelyet, ha megtanulunk, akkor vonzani fogjuk az embereket és felkeltjük mások figyelmét. Rendkívül fontos lehet a ruha, amit viselünk, a testbeszédünk és egy olyan semmittelennek tűnő dolog, mint akár a rágózás.

Hirdetés
Hirdetés

Nem is gondolnád, hogy néhány apróság milyen nagy jelentőséggel bír.

Hirdetés
Hirdetés

Figyeld a testbeszédet!

Ha fel szeretnéd kelteni valakinek a figyelmét vagy tiszteletét szeretnéd kivívni, akkor figyeld meg beszélgetőpartnered testbeszédét és utánozd azt. Kutatások bebizonyították, hogy ez a viselkedés kényelmet mutat, erősíti a bizalmat, illetve elősegíti a kapcsolatépítést közted és partnered között.

Hirdetés
Hirdetés

Beszélj tenyérrel felfelé!

Ezt a trükköt sokan ismerik. A felfelé fordított tenyér beszélgetés közben őszinteséget és megbízhatóságot sugall.

Hirdetés
Hirdetés

Figyelj az erőre!

A hatalom egy nagyon jó dolog tud lenni. Agyadnak azt az üzenetet küldi, hogy bízol magadban. Egy fontos találkozó előtt nézz tükörbe és képzeld azt, hogy egy szuperhős vagy. Tedd csípőre a kezed, emeld fel a fejed, húzd ki magad és mosolyogj!

Hirdetés

Bókolj!

Fontos, hogyha valakiről valami jót gondolsz, akkor azt tudasd is vele. Mondd el, ha kedvesnek, szépnek vagy okosnak tartod. Persze mindezt nemcsak azért teszed, mert udvarias vagy, hanem azért, mert ez nagyban befolyásolja a rólad kialakított képet, véleményt.

Hirdetés

Rágózás

Mai világunkban már egyáltalán nem csoda, ha stresszesek, idegesek vagyunk, esetleg szorongunk, főleg egy fontos esemény előtt. Legyen szó vizsgáról, esküvőről vagy bármi másról, ezek az érzések rontják az önbizalmat, így próbáld ki a rágógumit. A rágózás, ez az egyszerű trükk elvonja a figyelmed a stresszről, valamint növeli az agy véráramlását is.

Hirdetés

Beszélj személyes dolgokról!

Beszélgess olyan dolgokról, amik közelebb visznek az illetőhöz. Tegyél fel személyes kérdéseket, mint például “Mi a kedvenc ételed?” vagy “Hova utaznál el a legszívesebben?”. A személyes kérdések által ugyanis bizalmat és barátságot alakíthatsz ki.

Keresd az adrenalint!

Azok az emberek, akik együtt nevetnek és csinálnak dolgokat, bonyolódnak kalandokba, nagy valószínűséggel együtt maradnak. Tehát, ha jó benyomást szeretnél kelteni vagy barátokat szerezni, akkor igyekezz adrenalin dús helyzetekbe kerülni és vicces beszélgetéseket folytatni. Ez a kis trükk, aminek köszönhetően te is fantasztikusan érzed majd magad, közelebb hozhat téged bárkihez.

Viselj vörös színű ruhát!

Ha szeretnéd, hogy kitűnj a tömegből és minden tekintet rád szegeződjön, akkor mindenképpen tartanod kell a szekrényedben egy vörös színű ruhát. Na és persze, hordanod is kell az adott pillanatban. Tanulmányok kimutatták, hogy egy vörös ruha megragadja az emberek figyelmét és nem mellesleg erős érzelmeket is kelthet.

Ne félj megérinteni másokat!

Létezik kínos, erőteljes érintés, de ezek nem visznek előre, sőt. Ugyanakkor egy finom érintés a karon, a vállon fokozza az intimitást és azt mutatja, hogy törődsz a másik féllel.

Összpontosíts az utolsó benyomásra!

Az első benyomás is rendkívül fontos, hiszen a köszönés, a bemutatkozás nem elhanyagolható dolog, de az utolsó benyomás még ennél is nagyobb jelentőséggel bír. Ez a trükk akkor is fontos, ha beszédet mondasz vagy előadást tartasz. Az utolsó mozdulatból, szavaidból jobban emlékeznek rád. Így például, ha nem köszönsz el valakitől, akkor annak az illetőnek meglesz rólad a véleménye és valószínűleg soha többé nem áll veled szóba.

Nézd beszélgetőpartnered homlokát!

Ha kommunikáció közben partnered szemébe nézel, akkor az az őszinteségedről árulkodik, ám néhányan szégyenlősek lesznek a folyamatos szemkontaktus miatt. Ha veled is éppen ez a helyzet, akkor nézd beszélgetőpartnered homlokát, ugyanis ő ezt is úgy érzékeli majd, mintha valóban a szemébe néznél, mintha felvetted volna vele a szemkontaktust.

Forrás:erdekescikkek.hu

Hirdetés