Összeszedték, hogy a mobilkommunikáció, illetve a közösségi oldalak milyen hatással vannak az ismerkedésre, és nagyon csúnya képet festettek le az emberi természetről modern flörthelyzetben.

hirdetés

Egy pesszimista és vélhetőleg sokat csalódott férfi gyűjtötte össze azokat a csúnya igazságokat a flörtölésről a thoughtcatalog.com-on, amivel bár sokan találkozunk, azért ha tényleg ilyen borús lenne a kép, akkor egyáltalán nem lennének párkapcsolatok, és csupa boldogtalan, önbizalomhiányos, szanaszéttört szívű ember élne ezen bolygón. Ez persze nincs így, de azért érdemes megfontolni, hogy ezek közül a játszmák közül mi épp melyiket űzzük, és melyiknek estünk már áldozatul. A cikk írója 18 pontot szedett össze, mi 13 plusz egyben foglaltuk össze a rút tényeket a párkapcsolatok Facebook oldaláról:

1. Azé a hatalom és az az erősebb, aki kevésbé törődő és figyelmes. Senki sem akar az a fél lenni, aki jobban érdeklődik a másik iránt.

2. Mivel azt akarjuk mutatni, hogy mennyire fesztelenek és flegmák vagyunk, előszeretettel játszunk kis pszichológiai játszmákat, úgy mint: “bőven elég órák, vagy napok múlva válaszolni egy-egy üzenetre”.

3. Az az ember, aki azért nem törődik, mert tényleg nem érdeklődik irántunk, teljesen ugyanúgy viselkedik, mint az, aki szerint csodálatosak vagyunk, de komoly erőfeszítést tesz, hogy ezt ne mutassa ki. Sok szerencsét ahhoz, hogy eldöntse, melyik melyik.

4. A telefonálás kihalófélben van. Nagy esély van arra, hogy a kapcsolati kommunikációnk legnagyobb része írásban zajlik majd, ami a legszemélytelenebb formája az interakciónak. Ismerkedjen meg közelebbről az emotikonokkal!

5. Felejtse el a tervezgetést! A közösségi média és az sms-ek világában az embereknek percről-percre változik a programjuk, vagyis még az utolsó pillanatban is meggondolhatjuk, melyik eseményre megyünk el. Egy randi tehát simán múlhat azon, valaki más ígér-e izgalmasabb programot.

6. Az, aki fájdalmat okoz, nem fog automatikusan megbűnhődni, legalábbis nem a közeljövőben. Még ha így is lenne igazságos, néha az emberek megcsalnak és csalódást okoznak, aztán boldogan élnek tovább, míg az elhagyott összetörik.

7. Ugyanaz a cselekedetünk könnyen tűnhet romantikusnak és hátborzongatónak is. Az értékítélet csak azon múlik, tetszünk-e annak, akivel csináljuk.

8. Néhány ember tényleg csak “azt” akarja, és ha jelezzük, hogy többre vágyunk, akkor sem vallják be, hogy nem ők a megfelelő választás. Legalábbis addig, amíg be nem cserkésznek. Nem kötelező az őszinteség.

9. Megkapta az smst. Ha nem válaszol, akkor az nem a telefonszolgáltató hibája.

10. A közösségi média teljesen új kísértéseknek és félrelépési lehetőségeknek ad teret. Az üzengetés, és a finom flörtölés (úgy mint a másik képeinek lájkolása) nem egyenlőek a hűtlenséggel, de megnövelik az esélyét.

11. A közösségi média továbbá azt az illúziót keltheti, hogy az embernek több lehetősége van, így sokan flört-étlapként gondolnak a Facebookra.
Hirdetés

12. Miközben randizunk, a másik ahelyett, hogy elárulná “direktbe” (értsd: szemtől-szembe), hogy hogy érez, inkább posztol egy Facebook-státuszt, vagy egy Instagram-, illetve Tumblr-fotót a naplementéről egy dalszöveggel, vagy valami bölcs idézettel. És persze nem említ meg minket, miközben egyértelmű, hogy a poszt rólunk szól.

13. Van egy csomó ember, aki egyáltalán nem tartja tiszteletben a párkapcsolatodat. Ha egy ilyen típusú embernek megtetszik a párod, gátlástalanul átlépi a határokat.

+1 Ha szakítanak veled, az mindig brutális. Lehet telefonon szakítani, hogy a másik ne lássa a könnyeket, vagy sms-ben, és akkor még a szipogást és a fájdalmat a hangodban sem kell hallaniuk. Egy kicsivel hosszabb sms, és a kapcsolatnak vége. A legkönnyebb út nagyon messze a van a legtapintatosabbtól.

Forrás:www.napjainkportal.hu