Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ahogy telt az idő, legtöbben a tisztálkodásra használt jól bevált szappanokat leváltották a folyékony tusfürdőkre, habár a szappanok sem tűntek még el a drogériák polcairól. Mindamellett, ha máshol nem is, a nagyi fürdőszobájában biztosan találkozhatsz néhány darabbal.

Hirdetés
Hirdetés

Azt azonban jó tudni, hogy a szappanokat sokkal több célra felhasználhatjuk, mint csupán tisztálkodásra. Házon belül és házon kívül is hasznát lehet venni. Ha még nem hallottál róla, akkor ideje tovább olvasni.

Hirdetés
Hirdetés

Rovarcsípés
Megcsípett valami, piros és meg is duzzadt? Nedvesítsd be egy kicsit a szappant és dörzsöld meg vele az érintett területet. Hamarosan enyhülni fog.

Nyikorgás ellen

Hirdetés
Hirdetés

Nyikorog az ajtó, fiók vagy éppen a padló. Ha a szappannal bedörzsölöd az érintett részt és figyelmesen hallgatózol, észre fogod venni, hogy elmúlik.

Hirdetés

Pára ellen
Ki nem állhatod, amikor bepárásodik a szemüveged? Dörzsöld meg kevés szappannal a lencséket, majd töröld le alaposan egy tiszta ruhával. Ezt a módszert a fürdőszoba tükrön is alkalmazhatod.

Hirdetés
Hirdetés

Cipzár gond
Ha beragad a cipzárad, akkor dörzsöld be a futásánál kevés szappannal. Utána majd könnyen el tudod húzni.

Szagok elleni harc

Hirdetés

Ahelyett, hogy drága illatosítókat helyeznél el a ruhásszekrényben vagy a bőröndben, tegyél bele egy szappant valamilyen átszellőző anyagba csomagolva és helyezd a holmid közé.

Szennyes ruha előkezelés
Ha van egy makacs folt a ruhán, amit mosás előtt ki kellene dörzsölni, akkor a szappannal bedörzsölés is tökéletes megoldás.

Hirdetés

Kertészkedés

Hirdetés

Elűzheted a rovarokat, rágcsálókat, de még a szarvasokat is, ha feldarabolsz néhány szappant és elhelyezd a kertedben fákra téve vagy ágyásokra szórva.

Hirdetés

Cipő betörés
Makacsosodik a bőr? Dörzsölj szappant arra a részre a cipőn, ahol a kikezdené a bőrödet.

Barkácsolás, kézimunka

Mielőtt beütnél egy szöget, szúrd bele egy szappanba, így megkenve könnyebb lesz vele dolgozni. Ezt akár egy tűvel is megteheted, mielőtt varrnál.

Anyag jelölés
Ha varrsz, akkor jelölő vagy kréta helyett szappant is használhatsz.

Hirdetés

Forrás: tudasfaja.com

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés