Hirdetés
Hirdetés

Annyi hasznos konyha praktika létezik a világon, hogy legalább, ha egy párat megtanulnánk közülük, már sokkal könnyebb lenne az életünk. Az alábbiakban néhány természetes lakásillatosító módszert tanulhatunk meg. Nagyon érdekes!

Hirdetés

Számos nagyon szuper lakásillatosítót reklámoznak, azonban a sokszor már azt sem tudjuk eldönteni, hogy melyiket válasszuk. Ha valahogy sikerül is választani, előfordul az is, hogy miután hazavittük, és kipróbáljuk, egyáltalán nem azt kapjuk, mint, amire számítottunk.

Hirdetés

Ezenkívül pedig azzal is számolnunk kell, hogy a bolti tisztító, és illatosítószerek nagyon sok káros anyagot tartalmaznak. Hosszútávon ezek komolyon negatív hatással lehetnek egészségünkre. Használjuk ki a természet adta lehetőségeket, készítsünk saját illatosítót házilag.

Hirdetés

Az alábbi illatosító módszereket nagyon könnyen elkészíteni, ráadásul szinte semmibe sem kerülnek.

Hirdetés
Hirdetés

A konyhában terjengő kellemetlen szagoktól igen nehéz megszabadulni, de nem lehetetlen. Egy kis tálkába töltsünk egy kevés vizet, majd tegyünk bele egy teáskanál sót, néhány karika citromot, narancsot, és lassú tűzön főzzük egy fél órán keresztül.

Adhatunk még hozzá szegfűszeget, fahéjat, vagy, amikor már levettük a tűzről egy pár csepp illóolajat is. Ezzel a módszerrel megelőzhetjük, hogy a kellemetlen szagok beivódjanak a lakás falába, a bútorokba, textíliákba, mivel a keverék magába szívja a szagokat.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nagyon hatékony lehet akkor is, ha éppen halat sütni készülünk. A másik módszer szerint egy tálkába tegyünk különböző gyógynövényeket, pl. rozmaringot, citromfüvet, zsályát, mentát…stb., öntsük fel egy kevés vízzel, és tegyük a kályha tetejére, vagy a fűtőtestre.

Hirdetés

Sütés után a forró sütőbe tegyünk egy hőálló tányérba egy egész almát héjastól. Nagyon kellemes illatot fog árasztani az alma a forró sütő hatására, így megszabadít a kellemetlen szagoktól.

Forrás: tudasfaja.com

Hirdetés