Hirdetés
Hirdetés

A válásban nincs semmi pozitív, főleg ha gyerekek is vannak a szétszakított családban. Az talán még rosszabb nekik, ha a szétvált házasfelek új társat találnak maguknak, hiszen a kétségek, a harag és a tehetetlenség mellé most még egy új vetélytárs is bekerül a képbe.

Hirdetés

Tina Plantamura három gyerekes családanya, blogger és szabadúszó újságíró. Ő és férje elváltak. Neki azóta új férje lett, de most az exe is új barátnőre lelt. Ezt általában nehezen viselik a nők, még ha maguk is új kapcsolatban élnek. Tina azonban nem így fogta fel a helyzetet! Bátran, józanon gondolkodva úgy döntött, hogy nem fog kekeckedni, nem fogja kioktatni a másik nőt! A legjobbat akarta a gyerekeinek, a családjának, így a következő nyílt levelet írta volt férje új barátnőjének!

Hirdetés

Hirdetés

Tina és fiai

Hirdetés
Hirdetés

„Biztosan rettegsz, ahogy ezt olvasod. Biztosan arra gondolsz, hogy most ki foglak iskolázni, hogy hogyan bánj az új barátoddal. Biztosan azt gondolod, hogy lefektetek néhány kemény szabályt azzal kapcsolatban, hogyan viselkedhetsz a gyerekeimmel.
Ez egyáltalán nem az, amiről a levelem szól.

Szeretnélek üdvözölni.
Üdvözölni ebben a sajátos dinamikájú „modern családban”. Üdvözöllek azon az úton, amelyen ez az élet és ez a kapcsolat szárnyal. Igen, azt mondtam kapcsolat, de nem a hagyományos megfogalmazásában értem ezt.
A gyerekek tartanak minket kapcsolatban, csak úgy, ahogy a munkád kapcsolatban tart a főnököddel. Ha a siker a cél, akár a munkában, akár a nevelésben, akkor azok között, akik arra törekszenek, a kapcsolat nagyon fontos. Nem fogom teleírni a levelet nem-az-én-dolgom-típusú tanácsokkal arról, hogyan bánj egy férfival, akit már 20 éves korom óta ismerek. Nem fogok semmi személyeset elmondani róla; bármi, amit tudatni szeretne magáról, csak kettőtökre tartozik. Nem fogom elmondani, hogy miért nem működött kettőnk között a dolog. Minden, amit el fogok mondani, az annyi, mint amit mindenki másnak is mondok:
Véleményem szerint ő egy nagyon jó fickó, de valaki más számára.
Ez talán furcsán fog hangozni, de igazán izgatott vagyok. A fiaim látni fogják az apjuk egy olyan oldalát, amiről nem is tudták, hogy eddig kihagyták. Tanúi lesznek annak a boldogságnak, ami az izgalomból, örömből és rejtélyből virágzik, amit egy új kapcsolat ébreszt fel. Látni fogják az apjukat reménytől sugározni. Hallhatják majd nevetni (túl sokat és túl hangosan az elmondásuk szerint), és egy új bájjal a hangjában beszélni. Mivel szeretik és csodálják őt, mindez boldogabbá fogja tenni őket is.
Szeretném, ha tudnád, hogy fontos, hogy önmagad légy! Kérlek, ne érezd magad fenyegetve, megfélemlítve, vagy oda nem illőnek magad köztünk. Akárcsak te, mi is végig botladozzuk az utat, amit az újdonságod jelent az életünkben. Bízunk benne, hogyha elég jó vagy neki, akkor nekünk is. Számítunk arra, hogy vannak furcsaságaid, hibáid, egyediséged, amitől néhanapján a fejünket vakarjuk majd.
De nem akarjuk, hogy megváltoztass bármit is.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Soha ne érezd úgy, hogy nem beszélhetsz velem, az (új) férjemmel vagy bármelyik fiunkkal. Mondj bármit. Vagy ne mondj semmit. Kérlek, légy önmagad!
Elég gyakran fogunk találkozni (főleg a gyerekekkel, de velem és a férjemmel is). Ott leszel velünk koncerteken, előadásokon, meccseken, ballagáson, diplomaosztókon és más eseményeken. Elsőre furcsa lesz talán, de remélem, ez gyorsan megváltozik majd. Bár a gyerekek tudják, hogy mi elváltunk, tudniuk kell azt is, hogy egységesen támogatjuk őket, és ez az egyik módja, hogy ezt biztosítsuk számukra.

Hirdetés

Forrás: napjainkportal.hu

Hirdetés