Hirdetés
Hirdetés

A gyulladás a szervezet természetes és komplex reakciója különféle irritáló ágensekre, mint a károsodott sejtek, kórokozó betolakodók, allergén anyagok és egyebek. Ez a védekező mechanizmus része, amely azért történik, hogy az ok eliminálódjék, és a test visszatérhessen normál állapotába.

Hirdetés

A gyulladásnak két fajtája ismert, az akut és a krónikus. Az akut hirtelen válaszreakció, amely az immunrendszert is mozgósítja és viszonylag gyors gyógyulást eredményez, a krónikus viszont hosszabban áll fenn és drasztikus sejt és szöveti változásokat okozhat.

Hirdetés

A gyulladás együtt jár fájdalommal, látható vörösséggel, duzzanattal, melegséggel, csökkent mobilitással (rendszerint az ízületeket érintő esetben), bizonyos funkciók csökkenésével, kiesésével az érintett testrészek, szervek esetében.

Hirdetés

Krónikus gyulladás alatt a következőkből is előfordulhat néhány: láz, kiütéses láz, mellkasi és hasi fájdalom, fáradtság, bőrkiütés.

Hirdetés
Hirdetés

Javasolt kezelési módok
A kezeléshez az elsődleges lépés, hogy megtudjuk, mi a gyulladás pontos oka, különösen, ha krónikus gyulladásról van szó. A diagnózis után figyelni kell a krónikus betegség alakulását.

Elengedhetetlen a megfelelő tápanyagbevitel, a finomított szénhidrátok, cukros ételek és italok, feldolgozott élelmiszerek, gyorséttermi kaják kizárása. Bizonyos gyógynövényeket is érdemes segítségül hívni, mint a gyömbér, kurkuma, izsóp. A szakértői segítség elengedhetetlen.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

Hirdetés

Forrás: tudasfaja.com

Hirdetés