Hirdetés
Hirdetés

A fejtetű szakértői egy gyomorforgató klipet osztottak meg a legrosszabb esetről, amellyel valaha is foglalkoztak. Csak erős idegzetűeknek ajánljuk a következő képeket.

Hirdetés

Hirdetés

A 90 éves nőt feje borzasztóan viszketett. Orvoshoz fordult és, amit az orvosok láttak az minden képzeletet felülmúlt. A szakértő kesztyűvel borított kezével túrt a hajába és ekkor látta meg a több száz hajtetűt.

Hirdetés

A képeket a következő címmel látták el. “90 évesen milliónyi tetű élt a nő fejbőrén. A nénit azonnal a kórház sürgősségi osztályára kellett szállítani.

Hirdetés
Hirdetés

A képeket több millióan látták és az emberek teljesen döbbenten álltak az eset előtt.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A nő fején nyílt sebeket okoztak az élősködők. Ezeket kezelni kellett és antibiotikum-kúrát is kapott.

Hirdetés

“Két hetetne újra és újra meg kellett ismételni a kezeléseket” tette hozzá a szakértő.

A fejtetű egy emberen élő parazita. Szárnyatlan, vérszívó rovar mely teljes életciklusát az emberi hajban tölti. Petéit is ide rakja. Csak az emberben képes tartósan fennmaradni. Állatokat alapvetően nem fertőz. Leginkább zárt közösségekben terjed. Leggyakrabban az óvodás és iskolás korosztályban fordul elő. A gyerekek közel vannak egymáshoz, összedugják a fejüket és a fertőzés már létre is jött. A lányok gyakrabban fertőződnek mert hosszabb a hajuk.

Hirdetés
Hirdetés

A gyerekeknek érdemes heti egyszer ellenőrizni a fejbőrét. Leginkább a tarkót és a fülek mögötti területet kedveli.

Hirdetés
Hirdetés

A fejtetű alapvetően nem okoz fertőző betegségeket ellenben a ruhatetűvel. Utóbbi az emberi ruházat belső felén él és mikrobális kórokozókat terjeszt.

Igen ellenálló rovar. Jól tűri a szárazságot, de a vízbe merítve sem pusztul el napokig sem. Nem tesz kárt bennük a fagy sem. -10, -20 °C hőmérsékleten is képes napokig életben maradni.

Védekezni speciális gyógyszerekkel és vegyi anyagokkal lehet, melyekkel bekenjük a hajat és a fejbőrt. Számos szer létezik, de a hazai szakemberek a hajszesz alkalmazását ajánlják.

Forrás: bovebbenportal.com

Hirdetés