Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A sót nem csak a konyhában, az ételek fűszerezésére használhatjuk, hanem számtalan más területen is hasznos lehet, amelyekről szinte sokan nem is tudnak!

Hirdetés
Hirdetés

Ablakpárkány
Ha nem szeretnéd, hogy a pókok és a hangyák az ablakodon keresztül közlekedjenek a lakásodba, akkor szórj egy keveset az ablakpárkányra és meg is oldottad a problémát.

Hirdetés
Hirdetés

Étkészlet
Kiváló polírozó eszközként szolgálhat, ha a kedvenc és gyakran használt étkészletünk megviseltté vált az idő folyamán.

Ablaktisztítás
Kevesen tudják, de ha egy kevés sót feloldunk egy gallon vízben, az egyik leghatékonyabb ablaktisztító szert kapjuk, amivel még a legmakacsabb foltoktól is megszabadulhatunk.

Hirdetés
Hirdetés

Lefolyó tisztítás
Ha dugulásunk van, vagy csak szeretnénk megtisztítani a lefolyónkat, akkor szórjunk sót a mosogatóba, majd öntsünk rá forró vizet. Ez megszabadít a kellemetlen szagoktól és még a zsíros szennyeződésektől is.

Bőrfiatalítás
Keverd össze a sót egy kevés olívaolajjal vagy mandulaolajjal és használd bőrradírként. Kisimítja a ráncokat és megszabadít az elhalt hámrétegtől.

Hirdetés
Hirdetés

Ruhák
Ha szeretnéd még tisztábbá varázsolni a függönyöket és a ruhákat úgy, hogy ne kelljen magas hőfokon mosni őket, akkor áztasd be először sós vizbe és mosd ki a szokásos módon.

Fogfájás
Ha meleg sós vízzel gargarizálsz, enyhíthetsz a fogfájás és az ínygyulladás tünetein.

Hirdetés

Forrás: tudasfaja.com

Hirdetés